Relaties en seksualiteit van de Ram

Ram2

Rammen zijn hartstochtelijk en impulsief,  en ze kunnen snel in vuur en vlam staan. Dit is een teken met sterke emoties die snel omhoog kunnen komen, maar die overigens ook weer net zo snel kunnen verdwijnen. 

Ze zijn gewend om ervoor te zorgen dat ze krijgen wat ze willen. Ze zetten meestal zelf wel de eerste stap in het spel van verovering. Ze houden van snelle, heftige seks.

Ze zijn over het algemeen op zichzelf gericht en zelfverzekerd. De wellustige Ram doet alles om zo snel mogelijk aan zijn trekken te komen. De Ram is een snelle verleider en is vurig, luidruchtig en hartstochtelijk. Ze laten zich niet afwijzen. De mannelijke Ram kan gedreven zijn door wellust als hij jacht maakt op een ideale partner; een vrouwelijke Ram is even doelbewust.

Ze zijn gepassioneerd en houden oprecht van seks, maar zijn meestal niet goed thuis in de kunst van de langzame, subtiele verleiding. Ze vragen gewoon om wat ze willen, maar houden weinig rekening met de behoeften van hun partner. Positief is dat ze direct zijn, maar een negatief  aspect is dat ze met hun ongeduld soms grof zijn.

Net als de meeste vuurtekens hebben ze weinig voeling met hun lichaam; ze gebruiken het wel voor seks, maar voelen door hun haast niet de subtielere energieën. Zolang het doel een snel orgasme is, zullen ze dit ook niet snel leren. Dat gebeurt wel wanneer ze leren luisteren naar wat hun lichaam nodig heeft, waar het van geniet en wanneer ze meer hun ervaringen met hun partner delen.

De Ram duldt geen uitstel in de bevrediging van zijn begeerte. Net als de heersende planeet Mars zijn zij het liefst de sterkste in de strijd tussen de seksen. Ze zijn voortdurend op zoek naar sensatie en opwinding. Ze houden van de opwinding van de jacht, maar hunkeren vooral naar de verovering. Te veel verzet en afwijzing jaagt hen evenwel op de vlucht, dan zoeken ze liever elders nieuwe uitdagingen.

Ze laten zich slechts zelden overheersen; ze willen de baas zijn op seksueel gebied. Ze houden niet zo van emotionele spelletjes, maar des te meer van seksuele spelletjes.

Tenzij er veel aanwijzingen zijn voor het tegendeel zijn de meeste Rammen extravert, vurig en hartstochtelijk, en mogelijk zelfs seksuele atleten met een groot uithoudingsvermogen. Zeker in het begin van een relatie.  Een minder charmant trekje is dat ze veel beter zijn met het beginnen van dingen dan met de voltooiing ervan. Ze bouwen relaties niet geleidelijk op. De lompe, ongeduldige aard van de Ram sluit ook langdurig voorspel uit. Dit teken is een liefhebber van de rechttoe-rechtaan seks; ‘d’r op en d'r af’.

Als het iets te langzaam gaat of eentonig wordt, zullen ze snel hun interesse verliezen. Niet dat iemand ze daarop durft aan te spreken; een Ram heeft altijd gelijk! Ze geven weinig om de subtielere gevoelens van anderen omdat hun wellust overheersend is. Deze egoïstische benadering van seks is goed voor vele liefjes voor een nacht, maar nauwelijks voor blijvende relaties – een Ram heeft vaak vele heftige, vurige relaties die vaak zomaar ineens stop gezet worden.

Een Ram houdt van versieren. Versieren bevredigt hun voortdurende behoefte aan nieuwe prikkels en stelt de verbintenis uit waar ze zo bang voor kunnen zijn. Als ze uiteindelijk echt verliefd worden, komt hun romantische, maar ietwat naïeve aard naar boven. Als ze hun grote liefde vinden verwachten ze eeuwig geluk en harmonie. Helaas worden ze hierin keer op keer teleurgesteld. Gelukkig zijn ze, zoals alle vuurtekens, eeuwige optimisten en verliest ze de moed niet zo gauw.

Zelfs voor een verliefde Ram zijn romantische liefdesverklaringen ongewoon. Ze zullen af en toe ‘ik hou van jou’ zeggen, maar veel verder zal het niet gaan; ze zijn wel positief en extravert, maar denken weinig na over hun diepere gevoelens.

Veel Rammen maken door hun vurige aard vaak ruzie en zien seks (geen bloemen) als een manier om ‘het spijt me’ te zeggen. Voor hun partner blijft het een raadsel in hoeverre ze echt spijt hebben.

Een Ram is behoorlijk trouw, maar als een Ram toch ontrouw is geweest, zal hij het zijn partner op een tactloze manier vertellen. Goede kans dat ze het er zomaar uitflappen.

Ram-mannen en -vrouwen lijken erg op elkaar. Een Ram-vrouw is even hitsig en direct als een Ram-man. Een Ram neemt vaak het initiatief. Er kunnen strubbelingen ontstaan als andere tekens de natuurlijke neiging om de leiding te nemen verwarren met bazigheid. Maar misschien is dat ook wel helemaal geen vergissing…

Het hoofd is belangrijk voor de Ram. Veel Rammen houden ervan als hun hoofd gestreeld wordt, vooral de nek of het voorhoofd.

De Ram wil het liefst bovenop liggen en heeft de onbedwingbare neiging de touwtjes in handen te willen houden. Zo lang zij kunnen bepalen hoe het vrijen gaat zijn ze er blij mee.

Ze zoeken ongecompliceerde seksuele ontmoetingen, vrijheid, hartstocht en bevrediging. Iemand die evenveel levenslust en plezier in de liefde heeft als zijzelf, zal ze gelukkig maken. De Ram heeft behoefte aan eerlijkheid in relaties; ze zijn niet opgewassen tegen geheimen en manipulaties. De ideale partner is recht-door-de-zee en even direct en bot is als zijzelf.

Ram1

Ze houden wel van een beetje spanning. Vrijen wanneer ze elk moment ontdekt kunnen worden kan een Ram ontzettend opwindend vinden. Ram vrouwen zijn dapper en willen een actieve rol spelen. En een partner die bijvoorbeeld nieuwe standjes wil uitproberen en bereid is om te experimenteren met vrijen op spannende plekjes, of die het geen bezwaar vindt om erotische kleding te dragen blijft hen het langst boeien. Omdat ze behoefte hebben aan nieuwe prikkels is een partner die hen af en toe kan verrassen ideaal.

Het hoeft dus ook niet altijd alleen maar in de slaapkamer te gebeuren. Ze houden wel van enigszins gevaarlijke plaatsen, zoals een lift of een hoekje tussen de jassen tijdens een feestje. De buitenlucht is ook aantrekkelijk voor de sportieve Ram. Elk vuurteken houdt van warmte, dus past een zwoele zomeravond goed bij hun amoureuze karakter; net als exotische locaties in de zon.

De Ram heeft een afgrijselijke hekel aan wachten. Ze willen seks hebben als ze er zin in krijgen, zo simpel is het. Ze houden er ook niet van als anderen zeggen wat ze moeten doen, dus hun partner moet een manier vinden om iets nieuws in het seksleven te introduceren zonder dat dat een bedreiging vormt. Aandringen zal grote weerstand oproepen, zelfs als het seksleven door de vernieuwing zou verbeteren.

Toespelingen en vage zinspelingen maken weinig indruk op hen. Ze houden er niet van voorzichtig te werk gaan, van geheimzinnigheid en van gekonkel. Ze zijn helemaal niet goed in doen alsof en vinden het moeilijk om tactisch te zijn. Een compromis is hen vreemd; ze laten hun eigen behoeften voorgaan en verwachten dat anderen hen volgen. De Ram houdt niet graag rekening met andere mensen en op emotionele uitbarstingen knapt hij af.

De fantasieën van een Ram kunnen gaan over veroveringen, maar soms ook over veroverd worden. Dus ze kunnen ook fantaseren over passief zijn, onmachtig, vastgebonden en overgeleverd aan hun partner. Een beetje sadomasochisme kan heel stimulerend zijn. Het mooie van een fantasie is dat je uit een vertrouwde rol kunt stappen. Ze fantaseren misschien ook wel  dat ze meegesleurd worden in een harde vrijpartij, zonder dat ze ‘nee’ kunnen zeggen.

Doordat de Ram van korte, heftige seks houdt en zich snel verveelt, zijn hun relaties meestal korte uitspattingen. Een verliefde Ram kan ongelooflijk jaloers zijn en heel bezitterig. Ze zullen niet tolereren dat hun partner een verhouding heeft, maar ze kunnen zelf wellicht de verleiding niet weerstaan en verwachten dan van hun partner dat die in ziet dat een avontuurtje geen invloed heeft op de relatie.

De Ram is opvliegend van aard en uit zijn woede direct. Ze lopen het liefst woedend weg en slaan de deur hard dicht bij de geringste onenigheid, maar komen ook snel weer terug. Hun boosheid is meestal kort van duur. De partner moet echter geen verontschuldigingen verwachten. De Ram kent nauwelijks spijtgevoelens. Ze leven in het heden en verwachten dat anderen ruzies even snel vergeten als zij dat doen.

Ram-relaties eindigen doorgaans snel en abrupt. Ondanks alle tweede kansen zal er een dag komen dat de deur dichtslaat en niet meer opengaat. Dan gaan ze verder, hebben misschien een nieuwe partner gevonden of zijn begonnen aan een nieuwe, opwindender uitdaging in hun leven. De Ram is niet het trouwste sterrenbeeld, dus misschien zijn zij het die een verhouding zijn begonnen. Het kan ze gaan vervelen om steeds maar weer aan de behoeften van hun partner te moeten voldoen. Als de relatie eenmaal voorbij is, verbreken ze het liefst alle contact abrupt. Dit sterrenbeeld houdt van een snel en radicaal einde; er wordt niet met heimwee teruggekeken naar wat had kunnen zijn.

Ze kunnen van hun oppositieteken, de Weegschaal, leren hoe ze een echte relatie kunnen aangaan en hoe ‘ik’ ‘wij’ kan worden. Ze kunnen nieuwe mogelijkheden ontdekken door bevrediging uit te stellen en compromissen te leren sluiten. Ze kunnen leren genieten van sensualiteit, seksualiteit en erotiek, en leren om meer waardering te krijgen voor fantasie en subtiliteit. Ook is het goed om te leren meer van hun gevoelens met de partner te delen. Dit lijkt misschien moeilijk, maar een Ram heeft uiteindelijk baat bij het delen van emoties in een relatie met iemand die hij kan vertrouwen.

Ram3

Een ongeduldige Ram in de slaapkamer doet denken aan een drammerige peuter wiens favoriete woord ‘ik’ is, met als tweede favoriete woord ‘nu’. Ooit beëindigde de vrouw van een manlijke Ram hun relatie omdat hij de gewoonte had haar in de ribben te porren en “wat denk je ervan?” te zeggen als zij nét middenin een boek zat – deze tactloze en drammerige aanpak is typerend voor de Ram.

Als een Ram wellustig zijn zinnen op u gezet heeft zal hij met veel energie jacht op u maken. Als u ‘ja’ zegt komt er een directe reactie. Maar als u moeilijk doet stapt een Ram direct op, en de minder elegante types zullen eerst nog een paar verwensingen en beledigingen uiten.

Een Ram uit zijn wellust heel direct, zodat u precies weet waar u aan toe bent met hen. Als er sprake is van echte liefde – ze kennen het verschil met wellust niet altijd – wordt er nog steeds jacht op u gemaakt. Als de partner van een Ram begrijpt dat de directe aanpak van de Ram voortkomt uit de behoefte een heftig verlangen te uiten zullen ze dit zeker waarderen. Ze vinden het vaak moeilijk om hun gevoelens te uiten en vermijden de strelingen waar anderen zich door veilig gaan voelen. Voor hen is seks een uiting van passie. Ze realiseren zich af en toe niet voldoende dat partners soms meer nodig hebben.

De manlijke Ram is brutaal, direct, wellustig en zoekt partners die kunnen voldoen aan zijn sterke seksuele eisen en zijn behoefte aan een onderhoudende partner. Als een partner passief is zal hij alles doen wat in zijn macht ligt om de partner te prikkelen. Als een partner te sloom is zal hij vrij snel zijn interesse verliezen. Als de partner dominant is zal er vaak ruzie zijn; er is ook altijd maar plaats voor één Ram in een relatie. Ze willen de leiding hebben.

De vrouwelijke Ram is niet veel anders; brutaal, opdringerig, erotisch en egocentrisch – ze weet wat ze wil en hoe ze het moet krijgen. Ze ligt graag boven bij het vrijen. Ze is niet bang om haar grote libido te tonen of iemand achterna te lopen. Ze zal meestal de eerste stap zetten, of heel direct reageren op een versierpoging. Al is haar ‘nee’ net zo duidelijk als haar ‘ja’, wat voor de minder zelfverzekerde minnaars nog wel eens hard kan aankomen. Ze is levendig, en je kunt met haar lachen, als je tegen haar wat grove gevoel voor humor kunt.

Mocht u overwegen een Ram te versieren – u krijgt de kans niet, want zij zijn altijd het eerste. Hun verleidingstechniek is direct en vastberaden. U bent geïnteresseerd of niet. Als u dat niet bent gaan ze geen tijd verknoeien om u te overtuigen. Maar als u wel geïnteresseerd bent wordt u overspoeld door een adembenemende stroom van hartstochtelijke aandacht.

Om een Ram echt gelukkig te maken – en u heeft waanzinnig veel geld – kunt u het beste (voor zowel mannen als vrouwen) een grote, flitsende rode sportwagen voor ze kopen. U bent dan enkele maanden verzekerd van seksueel plezier. Puur genot! Mocht dat er niet inzitten kan kunt u het misschien ook met een rode roos proberen.

De Ram vindt zijn gezondheid belangrijk en heeft beweging nodig om zich goed te voelen – een lidmaatschap van een sportschool, een actieve vakantie, een avond dansen zijn ook allemaal goede idee. Bovendien profiteert u dan zelf ook van de verbeterde conditie en vitaliteit.

Van de Ram kunt u sensationele seks verwachten, grote impulsiviteit, egoïsme en een onstuimige relatie. U kunt worden verleid met geschenken – ze zijn genereus – maar verwacht niet te veel op het gebied van de subtielere gebaren. Daarvoor hebben ze te weinig geduld en zijn ze niet fijnzinnig genoeg. Ze genieten van de strijd en van vurigheid, dus u moet wel tegen af en toe een ruzie kunnen. Maar dat duurt nooit zo lang.

Terug