Kruimelpad

12 VissenHet karakter van de Vissen

Zonder dat huilerige ondertoontje zouden Vissen misschien nog best te verdragen zijn. Maar ja, dat zijn ze dus niet. 

Dit teken heeft geen enkele ruggengraat en de meeste Vissen lopen dan ook krom. Hun gebrek aan wilskracht is vaak schrijnend. Eigenlijk hebben Vissen helemaal geen karakter. Waar anderen doelgericht ergens naar toe werken zijn Vissen als dood hout drijvend op de golven van de oceaan. Ze kennen wel de uitdrukking “iets willen” maar kunnen zich daar verder geen voorstelling bij maken.

Veel Vissen kunnen alleen met zielige dieren een relatie aangaan, en raken erg verward als iemand het woord tot ze richt. Er is voor deze mensen maar één realiteit, en dat is de Mistige Eenheid van Alles, en in termen van intellectuele geologie vertegenwoordigt dit teken de afgrond. Ook anderszins zijn ze vaak veelvuldig te vinden op de laagste plekken; 's nachts slapend onder de bruggen, overdag lurkend aan hun fles spiritus.

Deze mensen zijn zó gevoelig voor alcohol dat ze vaak al beneveld lijken bij het zien van een kersenbonbon. Maar anderen denken dat beneveling de natuurlijke staat is voor deze mensen. Alle Vissen hebben belangstelling voor de mystiek. Alles wat onbegrijpelijk is – en dat is in hun ogen heel veel – zien ze als bewijs dat deze wereld van Goddelijke Oorsprong is en dat wij allen deel uit maken van Een Groot Plan. Dan niemand dat plan kent bewijst dan weer dat het van Goddelijke Oorsprong is.

Dit is het laatste teken van de dierenriem en we zien dan ook dat degeneratie, verval en ineenstorting nu wel heel sterk de overhand hebben gekregen. Dit teken schittert en glanst zoals verrotte vis in het maanlicht. Dementie zet hier veel vroeger in dan bij de meeste andere mensen.

Bij de Indianen mochten Vissenkinderen opgroeien totdat ze oud genoeg waren om als rennende schietschijf te dienen; maar Eskimo's leggen Vissenbaby's meteen op het ijs. 

Er zijn maar weinig mensen die van deze huilebalken vol zelfmedelijden, deze absolute losers kunnen houden. Ja, andere Vissen natuurlijk, want die houden van àlles wat zielig is. Ze hebben zelfs een eigen asiel voor elkaar gecreëerd.

 

Seks met Vissen

Seks met een Vis is een aparte ervaring, en dat geldt ook voor seks met iemand van het teken Vissen. Ze maken namelijk geen onderscheid tussen huilen en klaarkomen, meestal tot grote verbazing van hun partner. Vissen zijn zo vreselijk blij en dankbaar als iemand aardig tegen ze doet dat ze van ontroering vaak helemaal in elkaar zakken. 

Vanwege alle emotionele verwarring die een relatie bij ze oproept prefereren ze vaak het knuffelen (en meer) van hun huisdier.

Meestal duurt een verhouding met échte mensen niet langer dan één enkele nacht. 
Behalve dan voor de Scorpio die nu eindelijk zijn ideale slachtoffer heeft gevonden: het huilt, smeekt en rukt aan de boeien.

 

Vorige levens

Het tempo van incarneren ligt voor de meeste Vissen duidelijk te hoog, en een groot deel van hen ligt dan ook al vele levens achter. Ze zouden dus niet geholpen moeten worden om hun verleden te verwerken, want dit maakt de verwarring alleen maar groter, en groter en groter.
Verder herinneren ze zich alleen maar wat vage beelden.

Of nee, toch niet: "Oh wacht even, ik weet het weer - ik was geloof ik, maar ik weet het niet zeker hoor, eh, wacht even, Alice in Wonderland, of zoiets".

 

Conclusie

Vissen: er is nu eenmaal veel afval in de oceaan van het leven.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen