Kruimelpad

10 SteenbokHet karakter van de Steenbok

Steenbokken zijn uitgesproken saai in de conversatie. Er zijn al heel wat mensen plotseling wakker geschrokken, zich realiserend dat ze net nog naar een Capricorn luisterde die over zijn winterdepressie vertelde. Ze praten op feestjes ook graag over hoe belangrijk het is om je begrafenis van te voren goed te regelen, dat we ons altijd moeten realiseren hoe nietig we zijn in het kosmisch geheel, of hoe nutteloos het is om te proberen een ander een hart onder de riem te steken.

Toch kun je beter wel blijven opletten, want hun tomeloze ambitie maakt ze, behalve very boring, ook hard, sluw en geniepig. De echte Steenbok knippert zelfs niet met de ogen als volkerenmoord de enig mogelijke manier blijkt te zijn om z'n doelen te bereiken. Ze hebben het wonderbaarlijke vermogen om hun geweten aan en uit te kunnen zetten. Uit, als het om andere mensen gaat, aan, als dat een goede indruk maakt. Ze zien eigenbelang als de hoogste waarde in het leven.

Dit teken wil maar drie dingen in het leven: richting de top gaan, de toppositie bemachtigen en daarna zolang mogelijk aan de top blijven. Omdat dit uiteindelijk maar zelden lukt zijn ze vaak ook erg ontevreden, en dat is niet iets wat ze voor anderen verborgen houden, integendeel zelfs. Mopperen, klagen en zeuren zijn voor de Steenbok vaak de enig mogelijke manier waarop ze met hun medemens kunnen communiceren. En maar niet snappen waarom niemand van ze houdt !

In Steenbok vallen serieusheid, depressie en zwaartekracht samen, hoewel één verslag (Hickney, 1934) melding maakt van een lachende Steenbok. Die lijkt sindsdien uitgestorven. Als ze over de toekomst nadenken zien ze wanhoop, zinloosheid of de laatste atoomoorlog, als ze over het verleden praten gaat het altijd over bloed, oorlog en de teloorgang van elke beschaving. Volgens hen is maar één ding erger dan dood zijn en dat is leven en in een depressie zitten.

Als ouders slaan ze hun kinderen vaak en veel. Veelzeggend is bijvoorbeeld dat Adolf Hitler, Rudolf Hess, Joseph Goebbels en Adolf Eichmann allen niet de Zon, maar wel de Maan in Steenbok hadden staan. In een horrorscoop symboliseert de Maan de moeder, dus dit geeft u wel een idee hoe een Steenbok moeder met haar kroost omgaat. 

Heb je een Steenbok als collega’s dan zal die altijd proberen om je zwart te maken bij de chef, en als ze eenmaal de promotie hebben gemaakt blijken ze agressief, koud en intolerant. Ze ontslaan graag de mensen die ze eerst nodig hadden om aan de top te komen. Ook vrienden die een keer te veel lachten kunnen een briefje verwachten met “het is over tussen ons – je bent te oppervlakkig”.

 

Seks

Praten we over de combinatie van Steenbok en seks dan hebben we het over frigiditeit en impotentie. Door hun diepe gevoelsarmoede zijn ze eigenlijk totaal ongeschikt voor intimiteit. Wederzijds vertrouwen is al helemaal niet weggelegd voor deze zodiacale ijsvlakte. De enige keer dat een Steenbok zacht wordt is zo'n vijf dagen na overlijden. 

Orgasmen kennen ze alleen van horen zeggen. En ja, natuurlijk zijn ze daar jaloers op. Ze zullen dan ook niet nalaten om te benadrukken dat de meeste daarvan “gewoon fake” zijn.

En inderdaad,u zag het al aankomen - het zijn necrofielen, niet te beroerd om bij nacht en ontij versgedolven graven op te zoeken, het lijk weer uit de kist te halen en zo aan hun gerief te komen.

 

Vorige levens

Als een Steenbok zich een vorig leven herinnert is dat vaak als slavenhandelaar, zweepverkoper, of woekeraar bij de tempelpoort. In vroeger tijden werd Steenbokken meestal de toegang tot de tempel ontzegd, en ook nu is dat vaak een verstandig beleid voor wie belang hecht aan het ervaren van het Hogere.

 

Conclusie

Steenbokken – om ons er aan te herinneren dat dit aardse leven een tranendal is.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen