Kruimelpad

09 BoogschutterHet karakter van de Boogschutter

Boogschutters zijn vaak dom, luidruchtig en bovenmatig gespierd, en hebben zowel aan de borst- als rugkant veel haar. Dit geldt trouwens ook voor de mannen. Rambo is hun held, Rambi hun heldin. "Huh?" is meestal de gebruikelijke bijdrage aan iedere conversatie die niet over fysieke training gaat. Hun intelligentie doet een beetje aan de vleugel van een struisvogel denken; het is er wel, maar vliegen is uitgesloten.

Ze proberen altijd indruk te maken en hebben daar veel uren in de sportschool en plastische chirurgie voor over. Ze zijn dol op survivalweekenden, maar moeten uiteindelijk vaak met een helikopter uit hun benarde positie bevrijd worden. Daar doen ze dan later weer heel stoer over. ("Ja, ik heb toen ook zelf gevlogen en daardoor diverse mensen van de dood gered").

De Schutters die wél hun lagere schoolperiode succesvol hebben afgesloten (toch nog zo'n 7%) zijn zeurderige zeikerige zedenprekers die geen enkel verschil zouden kunnen bedenken tussen de Waarheid en hun eigen privéopvattingen; die vallen, voor hen althans, altijd samen. Ze hebben bij het formuleren van hun meningen over van alles en nog wat een hekel aan de feiten. Ze zijn dan ook vaak fanatiek en blijven maar doordrammen totdat mensen – uit pure wanhoop – ze gelijk geven. “Zie je wel” hoor je ze dan denken.

Boogschutters beledigen voortdurend andere mensen omdat ze er van uit gaan dat het voor iedereen goed is de waarheid te horen. Of in ieder geval – hoe zij er over denken. Maar wat ze ook gedaan of gezegd hebben: ze verontschuldigen zich nooit.

Niet voor niks stond dit teken in de Griekse mythologie bekend als half mens, half ezel. Saggitarius is dan ook graag leider van populistische partijen. Maar vaker zijn het toch sportleraren in naar zweet ruikende donkere hokken, varkensboeren of sojabonenkwekers. Geen teken laat zo veel scheten in gezelschap als dit teken – soms stilletjes, vaker duidelijk hoorbaar.

Ze worden gevreesd en gemeden op feestjes, proberen anderen voor zich in te nemen door grappig te willen zijn, maar dan valt vooral de verkeerde timing erg op. Lachen ze zelf (meestal een paar minuten na de grap – het kwartje heeft even tijd nodig om te vallen) dan doen ze omstanders verschrikt opkijken: ze hinniken. Er zijn hier helaas geen medicijnen voor. 

Dit teken drinkt erg veel, maar ze zijn ook tijdens hun dronkenschap -helaas- nog steeds erg luidruchtig. Dit is het enige sterrenbeeld dat door te drinken ánderen een vreselijke kater bezorgt. Met hen gaan eten is een verhaal apart: zonder gêne verschijnen ze in een glanzend trainingspak, en na afloop van het diner zou je zweren dat ze, gezien de vele smerige vlekken op hun niet meer zo glimmende pakje door het eten bespróngen werden. 

 

Seks
'Groezelig' is een woord waar je al snel aan denkt bij zoiets als Boogschutter-seks. Ze geloven in de vreemdste dingen, en een nacht met een Schutter kan bizar, en soms huiveringwekkend zijn. Reken er in ieder geval niet op dat jij een orgasme gaat beleven. Daarvoor zijn ze veel te veel op zichzelf gericht. De mannen komen meestal binnen twee minuten klaar. De vrouwen nog een stuk sneller – en het is wel aan te raden om voor gehoorbescherming te zorgen. Zowel de mannen als de vrouwen doen het graag op onverwachtse plekken, waarbij op het altaar en aan een bergwand het meest populair zijn.

Na afloop van een vrijpartij bellen ze graag even met hun moeder om te vertellen hoe het ging – compleet met alle details. 

 

Vorige levens
Sommige Boogschutters vertellen enthousiast over hun herinneringen aan vorige levens. Het blijkt dan dat ze geloven ooit Maya-priester te zijn geweest die tijdens het uitsnijden van het hart van de nog levende slachtoffers de God van Liefde en Wraak aanriep (hun woorden), maar anderen denken dat ze vroeger Indiana Jones waren.

 

Conclusie

Ach ja, Boogschutters. Ook de kosmos maakt wel eens fouten.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen