Kruimelpad

05 LeeuwHet karakter van de Leeuw

Ook de Leeuw houdt zich bezig met de Grote Levensvragen, en de zijne is: maak ik wel genoeg indruk ? Meestal is het antwoord natuurlijk: 'Nee, in het geheel niet'. Falen gaat ze aanzienlijk beter af dan slagen. Maar aangezien een Leeuw alles verdraagt behalve genegeerd worden nemen ze het op de koop toe dat veel mensen hen regelmatig uitlachen of bespotten. Geen leven is overbodig en het bestaan van de Leeuw kan dienen als een waarschuwing bij de opvoeding van kinderen.

Ze willen zó graag gerespecteerd worden, maar opscheppers als ze zijn irriteren ze vooral. Alleen kleine kinderen tonen soms respect als de Leeuw zich in zijn wanhoop dan maar als de Kerstman verkleedt. Daar kijken ze dan het hele jaar naar uit; de rest van het jaar draaien ze keer op keer de dvd van hun optreden, waar ze dan vaak ook nog kopieën voor hun weinige vrienden van maken. (Een Leeuw houdt de meeste vrienden door ze maandelijks een vast bedrag uit te keren. In ruil daarvoor moeten ze dan op zijn party's verschijnen).

Leeuwen doen echt àlles voor een beetje applaus, en kunnen dagen blijven glunderen na een complimentje. Vooral opmerkingen over hun borsthaar zijn erg gewild. Vrouwelijke Leeuwen zijn altijd te blond, te bruin, te goud, maar menen zelf dat ze er "gorgeous and fabulous" uitzien. Helaas zijn alleen in hun eigen beoordeling legendarisch – privé noemen ze zichzelf graag “El Magnifico!”

Vrijwel iedere Leeuw heeft thuis minstens drie grote spiegels, en op straat bewonderen ze zichzelf vaak in de spiegeling van de etalages. Het zijn opgeblazen, zelfvoldane, pompeuze, egocentrische en overdreven dramatische mensen.

Ze zullen - hoe dan ook, waar dan ook - hun koninkrijkje willen stichten. Eigenlijk kunnen ze andere mensen niet anders dan als onderdanen zien, en ze zijn vaak heel verbaasd als die een eigen wil blijken te hebben. De Leeuw is dan ook vaak  onaangenaam getroffen door het gebrek aan bewondering en onderdanigheid van anderen.

 

Seks
Een typische openingszin van een Leeuw bij een versierpoging gaat ongeveer zo: "Hallo, ik ben rijk, belangrijk, en geil. Zullen we ?"

De seksualiteit van deze rinoceros van de Zodiak kan het best omschreven worden als 'masturbatie via een ander'. Kenmerkend is ook dat ze voortdurend de namen van hun 'lovers' door elkaar halen. (Een naambordje boven het bed kan handig zijn, Leeuw !).

Het schreeuwen bij het orgasme van een Leeuw leidt bij de buren de eerste keren soms tot paniektelefoontjes naar politie, brandweer of ambulance.

Maar het ergste moet dan nog komen: de vragen.
"Was dit niet de beste seksuele ervaring ooit ?"
"Was dit niet de grootste en meest meeslepende ervaring van de afgelopen tientallen jaren ?"
"Voelde je ook dat de Aarde trilde ?"
"Ben je dan soms frigide of zo ?"

Ontspanning is pas mogelijk als onze Leo in een luidruchtige slaap is gevallen, intens tevreden over zijn eigen prestatie. De partner daarentegen zit vaak nog uren in het donker voor zich uit te staren. Ja, dat zijn eenzame momenten.

 

Vorige levens
De herinneringen aan vorige levens die een Leeuw heeft zijn vooral ter ondersteuning van hun overdreven zelfbeeld – ze zien zichzelf toch vooral als een voortzetting van Alexander de Grote, King Arthur, Napoleon, of Karel de Grote.

 

Conclusie

Masters of the Universe? Yeah, right! In a galaxy, far, far away. Maybe.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen