Kruimelpad

02 StierHet karakter van de Stier

Stier vertegenwoordigt de wet van traagheid. Geen teken is beter in staat om onverzettelijker te worden naarmate veranderingen noodzakelijker zijn, en geen teken aanvaardt met meer dankbaarheid stompzinnig routinewerk. Ondanks hun inspanningen bereiken ze, zowel in hun werk als in hun privéleven, weinig tot niets. Door hun onvermogen om de dingen in een breder verband te zien bestaat hun leven grotendeels uit herhaling. 

De doelen van een Stier zijn vaak simpel (geld en lekker eten), en zijn die eenmaal bereikt, dan ontstaat een mateloos diepe en tot absolute stilstand leidende tevredenheid. Er is vermoedelijk geen teken dat zo blij is met zichzelf en daarin ook zo alleen is.

De meeste Stieren worstelen vanaf jonge leeftijd met hun lichamelijkheid. Er zijn eigenlijk twee basistypen van de Stier: te dik, en te dun. Sommigen zijn al op jonge leeftijd obese, dragen dan vaak ook nog kleine ronde brilletjes en krijgen bij de minste of geringste inspanning een rood hoofd. Er zijn astrologen die liever zouden zien dat we voortaan spreken over het teken van de Olifant. Als ze, in plaats van een aardeteken, een waterteken waren geweest, dan hadden we kunnen kiezen tussen potvis, walrus of zeekoe. 

Dan is er ook nog het dunne type: die moet rennen onder de douche om nat te worden. Soms staan ze voor je, draaien ze zich half om en zijn dan ineens verdwenen. Wat best wel een opluchting is vaak.

In termen van intellectuele geologie vertegenwoordigt dit teken de laagvlakte. Wie een idee wil krijgen over het denkvermogen van de Neanderthalers kan het beste eens een dagje met een Stier doorbrengen. Als ze tijdens een discussie een argument naar voren willen brengen lijkt het alsof je naar schildpad kijkt die langzaam en moeizaam over het zand schuifelt. 

Dit is het tweede teken van de dierenriem en we zien dan ook vaak dat de Stier geestelijk gezien is blijven steken in de zogenaamde koppigheidsfase, ook wel bekend als de 'Nee-periode'. Dit geldt voor ieder redelijk voorstel wat je doet, maar natuurlijk weer niet als het om eten gaat. De frustratie over hun eigen domheid, gebrek aan avontuur en ongelukkige partnerkeuze leidt soms tot de beroemde woede-uitbarsting van de Stier. Vuurrode kop, wild maaiende armen, schuimbekkend, oergeluiden uitstotend stormt onze vriend(in) door het huis. Het is belangrijk om dan niet te lachen, want dit kan uiteindelijk tot een hartstilstand bij ons olifantje leiden. Ach, misschien is dat ook maar het beste.

Gaat het om een dikkertje dan laat het lijk zich het beste verwijderen door eerst de grootste stukken vlees ervan af te snijden. De dunne types passen opgevouwen vaak wel in een boterhamzakje. 

 

Seks
Seksualiteit met een Stier vereist enige voorbereiding, want in bed is vooral de dikke Stier niet gauw klaar, en we wensen de partners erg veel uithoudingsvermogen toe. Tip 1: neem een snorkel mee, zodat je kunt blijven ademhalen als ze bovenop willen! Bij de dunne types voel je meestal helemaal niks – als je ze al kunt vinden tussen de lakens. Jammer is wel dat het karakter van alle Stieren ontzettend saai is, en dat merk je zeker ook bij het seksen. Tip 2: als je dan toch met een Stier moet vrijen kan het helpen als je ondertussen televisie kijkt of een goed boek leest. Veel Stieren zijn erg jaloers aangelegd, en daarom vinden ze het vaak ook erg storend als ze zien dat hun partner plezier heeft. Tip 3: Zoek die standjes waarbij je elkaars gezicht niet ziet, dan kunnen ze niet zien dat jij – ondanks alles – plezier beleeft aan het vrijen. Manlijke Stieren zijn trouwens notoire hoerenlopers.

 

Vorige levens
Stieren hebben maar een type herinnering aan vorige levens: boerin of koe, of boer en Stier. Evolutie verloopt hier langzaam.

 

Conclusie
Stieren – nuttig voor de landbouw, maar voor de rest - jammer dat ze er zijn.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen