01 RamHet karakter van de Ram

Rammen hebben het eigenaardige talent om altijd die initiatieven te kiezen die de meeste problemen zullen opleveren.

Hun op niets gebaseerde enthousiasme leidt vaak tot brokken, die met grote verbazing ("heb ik dat gedaan ?") aanschouwd worden, en veel Ram-energie eindigt in ongewilde vernielingen. Je kunt hun intellectuele capaciteiten niet genoeg onderschatten. Vaak leren ze andere mensen kennen doordat ze op hen afstappen met de mededeling: “Sorry, is kapoet. Heb ik gedaan”.

Ze kijken na gedane destructie weliswaar even beteuterd, maar zijn als een kind zo blij zo gauw zich weer nieuwe mogelijkheden tot roekeloosheid en zinloze vernieling aandienen. Die oude grap over de Ram en z'n speelgoed is helaas waar. En die woedeaanval, dat schreeuwen en krijsen als hij zijn zin niet krijgt is bekend bij iedereen die wel eens geprobeerd heeft om zijn Star Wars-zwaardje af te pakken. 

Een Ram wil altijd de baas spelen over anderen, maar vindt het onmogelijk om zichzelf onder controle te houden. Hij zal iedere gelegenheid tot ruziemaken direct aangrijpen, ongeacht welke consequentie dan ook. Minstens één ziekenhuis heeft ooit overwogen om bij de eerste hulp post een aparte ingang voor de Ram te maken, zodat de elf andere tekens sneller geholpen konden worden.

Dit is het eerste teken van de dierenriem, en we zien dan ook dat de meeste Rammen geestelijk gezien blijven steken in het eerste levensjaar. Dit verklaart ook hun ongelofelijk egoïsme en hun neiging om altijd het speelgoed van hun kinderen af te pakken, te verstoppen en er dan 's avonds zelf mee te gaan spelen. In een veelzeggend experiment in Schotland werd ooit aan alle Rammen (een derde van de bevolking aldaar) een spelcomputer met schietspelletjes gegeven – de criminaliteit nam binnen een maand met 40% af.

Veel voetbalsupporters zijn Ram, maar in feite houdt dit teken van alle extreme sporten waarbij je botten kunt breken. “Just for kicks” leggen ze een nog levende kwal op hun gezicht, doen ze aan basejumpen van de Eifeltoren of gaan ze sleetje rijden op de Mont Blanc. Vrouwelijke Rammen zijn overigens ook geen toonbeeld van verfijning – ze hebben net zo veel subtiliteit als een Russische bouwvakker die net hard met een hamer op zijn vinger heeft geslagen 

En mocht u ooit omkomen bij een auto-ongeluk, dan is waarschijnlijk het laatste wat u op deze aarde ziet het verschrikte gezicht van de u tegemoet snellende Ram, gekleed in zijn pauw pauw Power Rangers pakje. En dat is beslist geen fijne manier om afscheid te nemen.

 

Seks

In bed zijn Rammen gauw klaar. Zoals alles, is seks voor hen iets wat je doet, en al maar hetzelfde doen verveelt natuurlijk al snel. Want als er iets is wat opvalt aan Rammen dan is het wel hun totaal en volledig gebrek aan voorstellingsvermogen op het gebied van de intimiteit. Amerikanen hebben een goede samenvatting van Aries-seks: "Ram bam, thank you ma'am". Het wereldrecord voortijdig klaarkomen staat op naam van een Chinese Ram (1.7 seconde !)

Veel Rammen houden meer van hun Teddybeer, hun racebaanset en hun Barbiepoppenverzameling dan van hun partner. En wilt u het toch met een Ram proberen dan is verreweg de beste manier van vragen: "Zullen we een spelletje doen?" Begin echter nooit aan spelletjes met touwen en knevels, want de kans bestaat dat u, eenmaal stevig vastgebonden aan het bed, de mond dichtgepropt, Aries hoort vragen: "En zullen we nu spelen dat ik van de Inqusitie ben en jij een ketter?"

Een Ram is veel blijer als ze in plaats van te moeten vrijen weer aan de motor mag gaan sleutelen of een appeltaart kan gaan bakken.

 

Vorige levens

Herinneringen aan vorige levens zijn simpel en liggen altijd in de categorie Attila de Hun, Ivanhoe, Iwan de Verschrikkelijke of Zorro.

 

Conclusie

Eigenlijk gaat het meteen al mis.

 

Ga direct naar: Ram  Stier  Tweelingen  Kreeft  Leeuw  Maagd  Weegschaal  Schorpioen  Boogschutter  Steenbok  Waterman  Vissen